Iskolai EQ felmérés – használati utasítás

Ez az iskolák számára, csoportos felméréshez készült gyermek EQ teszt ismertetője.

A régi is megmaradt, tehát aki a régi felületet szeretné használni, az ugyanúgy rendelkezésre áll, a főoldal felső menüjéből továbbra is elérhető. Viszont az iskoláknak másik rendszer van. Az iskolai teszt linkje az oldal láblécében van:

Az iskolai teszt kezdőoldala ránézésre is különbözik az egyénitől:

Az iskolai teszt működési elve

A felnőttektől eltérően a gyerekek nem saját jogú felhasználóként szerepelnek a rendszerben (email címmel, jelszóval), hanem az adatfelvevő csoportként kezeli őket: ő viszi fel őket a rendszerbe, azonosító kóddal, és ő fér hozzá csak az adataikhoz utána.

A teszt azonosító kóddal működik, és csak akkor indítható el, ha a megadott kód létezik már a rendszerben. Az iskolai teszthez tehát nem kell email és jelszó.
Mindegyik teszkitöltés ugyanazon a felületen történik, és nem kell a felmérésvezetőnek ezt külön engedélyeznie (az egyéni teszteléstől eltérően).

Az 2023 június után készült tesztek eredményei átkerültek az új rendszerbe, elérhetők és kezelhetők, összehasonlíthatók az elkövetkező tesztek adataival.

A Gyermek EQ rendszer az ÉR-HŐ plugin alrendszere, azzal együtt működik. (Ez csak egy technikai megjegyzés, és arra vonatkozik, ha az ÉR-HŐ-t eltávolítanánk vagy kikapcsolnánk, akkor a Gyerek EQ sem fog működni.)

A tanulók kezelése

Az oldalsó menüben a GYEREK EQ menüpontra kattintva a tanulók listája jelenik meg.
Innen elérhetők a tanulók egyéni adatlapjai – a tanuló azonosítójára kattintva.
A táblázat feletti mezőkkel a jelzett paraméterek alapján lehet szűrni. A táblázat fejlécének mezőire kattintással pedig a tábla rendezhető a kívánt mezőre.

Az egyes tanulók adatait módosítani, frissíteni az azonosítójára kattintva az adatlapon lehet. Innen elérhetők az adott tanuló mérési eredményei is. Valamint szöveges leírás is hozzáadható.

A tanuló végleges törlésére is lehetőség van a lap alján található gombbal. Körültekintéssel használjuk, mivel a művelet nem visszavonható. (Erre egy felugró ablak is figyelmeztet.)

Új tanulók felvitele a rendszerbe

Új tanulókat a felmérésvezető tud hozzáadni a rendszerhez. Az erre szolgáló űrlap a baloldali menüből érhető el. A csillaggal jelzett mezők megadása az első bevitelkor kötelező. A többi akár később is hozzáadható. (A kódot a rendszer generálja.)